Oudejaarsavond, kwart voor twaalf
Daar zit ik dan
Tot laat gewerkt, starend voor de buis
Man ging vanmiddag naar zijn broer
Maar is nog niet thuis
Een nieuw jaar begint zo
Ik zou mij groot willen houden
Hem omhelzen wanneer hij thuis is
Maar teleurstelling overheerst
Hij komt binnen en ik voel ergernis
Snel de sfeer goed krijgen
Het is gelukt, we omhelzen elkaar
Dan is het twaalf uur geweest
Maar mijn man maakt geen gebaar
Ik wacht af en kijk hem aan
Hij wenst mij niets, omhelst niet
Het voelt zo leeg, wat heb ik misdaan
Ik ben verslagen, heb verdriet
Plof genadeloos neer
Verward, verstoten, teleurgesteld
Ben ik overdreven
Of is het terecht dat ik snak naar meer
Mijn man ontploft
Schreeuwt zo hard dat ik bang wordt
Pakt zijn slaapspullen, gaat beneden liggen
Wat was dit oud en nieuw kort
Gescheiden van elkaar in een huis
Vuurwerk knalt luid, mensen hebben plezier
Ben ik echt een aansteller of is het ruis
Wat gebeurd er allemaal hier