Vrijheid.
In alle alleenheid, uitgekleed ligt ze daar
Plat gewalst, smerig, armen gespreid
Gespeend van elke vorm van waardigheid
Doodsverlangen is wat haar aldoor drijft
Grootschalige jacht naar vrijheid ingezet
Zinloze compassie, bemoeizucht van buitenaf
Onophoudelijk de wereldse narigheid bestreden
Niet aflatend het ronde kompas gemeden
Gesnoven, gezopen, uit andermans pul gedronken
Talrijke religies, psychische zorg omarmd
Gesoebat om een uitweg, geef die sleutel
Niks repareren, geruïneerd omhulsel, total los