Brexit.
Een referendum
Was het grondvlak
Het groot koninkrijk op eigen been
Iets meer dan
De helft was voor
Een kleine minderheid stond alleen.
De consequentie was
Onduidelijk
Onderhandeling bracht ander licht.
May geloofde, streed
Tot aan het einde
Doch er kwam ’t grote tegenwicht.
Een volk tot op
Het bot verdeeld
Het Lagerhuis gooit hoge ogen
Een grote meerderheid
Zegt nee
Iedere Engelse voelt zich bedrogen.
Niemand weet nu
Hoe ’t drama eindigt
Deal , no deal, of geen brexit meer.
Een referendum
Is niet alles
Kern van onvolmaakte sfeer.
Men worstelt voort
Mede met Ierland
Een wedstrijd die moet worden overgespeeld
Eu en ’t koninkrijk
In tweestrijd
Vrijheid buiten denkbaar beeld.
th