Wintermelktandjes.
De winter toont zijn
eerste tandjes.
niet fel , maar toch in duidelijke sfeer
in ’t krabben van
de autoramen
en ’s nachts voel ik de kilte meer.
De zon glijdt over
iele rijpvorm
dat langzaam neerdrupt langs de tak
nu als parels glanzen
In het zonlicht
dat in het tegenlichtse stak.
Wat dorre bruine
beukenbladen
zijn nu nog teer berijpt op de rand
zo ook ’t klimop
door vorst gekaderd
tonen daarin meer interessant.
In ’t park dansen
koolmees en vinken
bruin boomkruipertje klimt naar omhoog
de boomklever
In roze en blauwkleur
klautert op en neer, insecten in ’t oog.
De eenden spelen
in open wrakken
of schuifelen op ’t dunne ijs
een melktand vorst
nu al genietend
van dit beginnend winterparadijs.
th