Meisje, meisje, dromend ding van discodip en ijsje
glitterend als een lucifer of diva, elegant als de lokale geisha
zwemmend en tetterend, met je liefdevol gemis als kleine vin
ben je voor ons als een prinses, ariel, met haar prins, zoals een zeemeermin
kijk eens om je heen en blader eens terug in dat grote roze boek
vol bloemen en dromen, ambities en wensen, geschilderd levensdoek
of het nu begon als liefde van de mannen of meisje van de buren,
je leuk en opmerkelijk karakter verwarmt ons voor dagen en uren
als wonde op een pleister, ben je helend als vriendin,
als sensuele chica, dans je altijd mee, als tonic in een gin
als tabasco of kaas in een ordinair bord spaghetti,
zo pittig, direct en broodnodig als jij, nee zo’n twee vind j’er ni
we beschrijven je wel eens als selfmade, of echt wel op en top
als de diva, de zakenvrouw, de koppige, leuke en toch rosse kop
geslepen door het leven en verhalen, als een roos of diamant
een ranke verschijning, giechelend in de tuin met draaiend rad of handenstand
ooit was je een droom, het meisje van een bruid,
a whole new world, die droom van echte liefde komt uit
want als we één ding mogen geloven, ondanks alle verdriet en pijn,
is dat liefde toch kan bestaan, en voor jou zal het voor altijd zijn
want de meeste dromen zijn bedrog, maar jij, jij bent er nog
zoals schone en het beest, de liefde voor jouw toekomstige man,
je pluskindjes, je broer en dat prachtig wondertje Noor,
gaan we volop mee voor levenslang, ja daar gaan we voor
vandaag is jou droom, en onze grote wens
want jij bent voor ons, ons Eveke, hartsvriendin, een supermens.