De Dageraad...
De dageraad veinst mijn helderheid
vol dode dromen en leugenachtige beloften.
De nacht vloekt inwendig voor de verloren strijd,
ook nu sterft de donkere gedachten in haar zwarte schoot.
Zienderogen schenkt de tijd haar herinneringen aan het verleden,
maar zoals een vergeten dichter neem ik vrede met de dag
die komen zal, mijn afwezige woorden niet te na gesproken.
In de morgendauw neem ik afscheid van het duister,
aanroep de engel die pas verdwenen is
en dop mijn boterham tussen het lezen van de overlijdens door
in veel te slappe koffie...
esteban 12/02/2019