Verrassend kwam het uit de hoek
de wijsheid van meer dan dertig ringen
het mooiste geschenk van alle wereldlijke dingen
een attractieve blik, waar alles even verdween door de rust van een ontmoeting
Een verrassing was het, ja
in de storm van het aanvaarden en de dagelijkse sleur
de twijfels van de dagelijkse last, van competitie en gezeur
want de strijd naar liefhebben en respecteren is meer eenvoud dan men droomt
Een voorbeeld kan je ’t noemen
die wijsheid van het leven, als een oude leeuw,
met trots en stoute ambitie, als de mooiste eenvoud deze eeuw
was ie buiten alle verwachtingen meer mens dan hij zijn kan
Een dank u mag het zijn,
want geeneens van alle ontmoetingen, in alle dagen door
deed hem meer nadenken en beseffen 'dit is het sterkste wat ik hoor'
want buiten alle twijfel om, was het een rustig zijn zonder drama of gehoor
En weg ging ie dan`
die wijze leuke man, naar de stad van duizend dromen
om nog wat dromen te bepalen en anderen te horen
bewonderen kan je maar, als menig’s wens en stout verlangen
Grappig vond ie 't ja
na tiental kennis jaren, dat man tot man kan praten urenlang
zonder zorg of verlangen baren
een koester naar meer praten alsof het een logica zou zijn
Geniet ervan kleine kerel
want je moet nog zoveel groeien,
dacht ie bij zichzelf, en de ander blijven boeien
maar alle kleine ontmoetingen in een tuin van tijd tot tijd
hadden als onbedoeld doel - dat het tot prachtige conversaties leidt