Jezelf zijn.
Wij worden daag’lijks,
ons leven lang toch
overgoten met advies en beeld
wat ons raakt en
wat ons niets doet
wat verminkt en wat er heelt.
Al die prikkels
doen een poging
ons te beïnvloeden naar hun wens
oppervlakkig
soms innemend
sommigen ook heel intens.
Sterke karakters
houden stand vaak
in de massa die maar trekt
oorlog’s trauma’s
indoctrinatie
dat het menselijk denken nekt.
Heerlijk om je zelf
te blijven
vrij en frank in ’t leven te staan
heerlijk in je
vel te zitten
niet met de massa mee te gaan.
th