Snij de winter open en ruk
zijn koude darmen eruit
opdat de zon hem mag betreden
verwarmen, verdampen, droogkoken
zodat het niets ontstaat
ruimte kan scheppen
voor nieuwe variƫteiten
gedwongen tot meeldraden, stampers
bloemen en vruchten, de aarde
voeden en bevolken met planten
dieren, water en wolken
Heilig, heilig is uw naam
die het woord doet vergaan
zichzelf begint en ontploft
u heb ik lief boven alle godinnen