Acceptatie.
Ouderdom komt
met gebreken
de les daarbij is accepteer
de kwaaltjes die
je overkomen
dagelijks die les die ik zo leer.
Niet zo eenvoudig
als dit rijmpje
want acceptatie is niet niks
je denkt dezelfde
te blijven
helaas dat ik dat niet meer fiks.
Daarnaast verlies
je vele maatjes
die op je weg zijn uitgestapt
gelukkig zelf nog
met ons tweetjes
met medicijnen opgelapt.
Kunst is de dagen
vol verwachting
te openen met blij gemoed
de draagkracht van
het geloof te vatten
tot het eind , dat iedereen ontmoet.
th