Zon.
De lentezon beschijnt
het bankje
hier in het parkje Velserbeek
te midden van
spelende kind’ren
niets dat op winter leek.
Je voelt de vitamine
dampen
oude botten kraken puur plezier
herinneringen aan
je jonge jaren
ontdek je al genietend hier.
Geen piste om hier
rond te zwieren
na lange reis met file leed
gewoon genieten na
vijf minuten lopen
zon aanbiddend, winter- vergeet.
Waar warmte in je lijf
zich nestelt
de geur van lente zich verspreidt
je voelt als te
zijn herboren
je op dit bankje blij gedijt.
th