Respect.
Zal ik me eigen ooit weer respecteren,
zoals ik ben en wat ik ga leren.
Zal ik ooit weer van mezelf gaan houden,
kan ik dat wel allemaal om bouwen.
Zal ik mezelf weer leuk vinden,
of ga ik me weer aan andere dingen binden.
Zal ik mezelf ooit vergeven,
zodat ik verder kan leven.
Zal ik alles ooit een plekje kunnen geven,
zodat ik niet steeds hoeft te beven.
Mezelf respecteren,
dat moet ik zeker gaan leren.
Maar ik vind nou éénmaal andere belangrijker steeds,
want bij hun is het ook soms geen groot feest.
Als ik andere help met dingen,
hoef ik mezelf niet open te vringen.
Ik doe liever een masker op,
zodat ik doe als of ik me goed voel en top.
Maar het lukt me nu niet echt,
ik leef nu in een gevecht.
Zal ik mezelf ooit weer kennen,
en dat ik alles weer wil verkennen.
Dat ik het leven niet zat ben,
maar dat ik de mooie dingen weer herken.