Onzichtbaar.
Zichtbaar klonteren
onze protesten
wereldwijd schreeuwend om meer begrip
miljoenen komen
zo te samen
wanhoop ontglipt van menig lip.
Onzichtbaar stijgen
echter gebeden
tot U omhoog , Vader en Zoon
ook wereldwijd
Uw naam re eren
dankbaar voor Uw genadeloon.
Het klinkt uit kerken
uit de kloosters
uit kleine ruimten in veler huis
het is de basis
van ons leven
te midden van ’t geweld geruis.
Als eerbetoon
voor deze schepping
U die aan ons het leven schonk
daartoe kwam lijden
ons tot heling
Liefde waarin het kwaad verzonk.
th