wat loopt er in mijn schaduw
een schim een ziekte
een pilletje valium
grijp in mijn afweer van geschut
ernstige ogen voor verafgunst
bedient worden verwent betut
zo bij velen deel ik mijn gunst
mijn eigen voeding in de keuken
mijn betaalde strijd
in mijn luxe leven dat ik leid
mijn handen dat door het geld jeuken
verleen ik toch mijn werk
de schim de schaduw
is hetgeen dat niet meewerkt
maar mijn fysieke zelve
houd mijn ego sterk
beroofd met ditzelfde gezegde
geef ik mij de beloning de kracht
de dienst heeft mij toch nog onder hun macht
maar ik denk...
zolang het leven naar mij lacht
besef ik bij mezelf
ik serveer het daar
ik ben het die zegt
het eten is klaar