Pasen
Door de enorme kering in de kerk
Waar jongeren niet zoveel meer komen
Is de vraag : “ wat is nu mijn werk”
Om Pasen weer iemand te laten dromen.
Als kind tuurde ik eindeloos omhoog
waar waren die paasklokken
Ik dacht dat er mij iemand bedroog,
tot vader mij naar buiten kon lokken
en ik goedgemutst, eitjes vond
tussen de vele struikjes
Daar at ik mijn buik mee rond
Met ouder worden, liep ik daar niet meer in
Het echte leven kreeg een begin
Ik besefte, dat er iemand had geleden
dat wij Hem nu moesten eren
in onze gebeden.
Eerst was er in mijn jonge jaren geluk
en vreugde met de paasdagen
Nu besef ik dat er mensen waren
Die Jezus niet konden verdragen.
Daardoor werd hij gedwarsboomd
En met de dood beloond.
Claire Vanfleteren ©