en zo begon, uit lucht geboren
in het verwaaien van wat gletsjersneeuw
de droom, zich uitstortend over de aarde
eerst nog in deeltjes slechts
van armen naar de handen
rechtopstaand in een heel stroef lopen
komend uit water van de zeeën
uiteindelijk ontbonden
soms terneergeslagen
gebaard als schuim uit algen
en als bekroning van de schepping
de bloem die ’t strand vermoedde
en het begon
sunset 20-04-2019