O hart, zeg mij eens,
Waarom huil je intens,
Waarom is dit seizoen overgoten,
Met de tranen van de ziel?
Heb ik je niet de liefde laten zien,
Heb je niet datgene gekregen,
Datgene, wat je altijd hebt verdient,
Waarom huil je intens, ben je onrustig?
Wat is er gaan staan op mijn hart?
Dat het is verpletterd?
Waarom is het voorbijgegaan?
Heb ik de liefde verketterd?
Schenk deze wijn, maak mij dronken
Ik wil niet meer voelen,
Niet meer, ik ben het zat te pronken
Geef mij de wijn,
waarvan Socrates heeft gedronken
Mijn hart is klaar, het is dof,
Het is over, nooit meer een lof,
Liefde is teruggekomen,
Maar de geur is mof
Ik verlang naar mijn geliefde,
Het abstracte is concreet,
Hoe kan ik van iets houden,
Als zij mij met liefde heeft bekleed?
Woorden schieten te kort,
Voor de pijn die is geleden,
Mijn ziel is aan het huilen,
Mijn hart, wordt je ooit nog tevreden?
Dronkenheid van de liefde,
Wil ik alleen nog ervaren,
Dit gemis vergeten,
En mijzelf de pijn besparen
Deze woorden zijn geschreven,
Met de pus van de liefde,
De hart is gestolen,
Toen zij mijn hart doorkliefde