Schenk mij de wijn!
Laat dat mijn geliefde zijn!
Maak mij dronken,
En één met haar!
Laat mij opgaan in haar liefde,
Ik wil niet meer bestaan,
Alles wat zij doet,
Dat gaat mij niet meer aan
Ik ben geraakt en verdoofd,
Door de pijn van de liefde,
Haar blik, waarmee ze doorkliefde,
Het diepste van mijn ziel, met liefde
Hoe kan ik haar missen,
Als ze in mijn hart is,
Haar ziel, is mijn gissen,
Nooit wil ik haar uit gedachten wissen
Haar schoonheid,
Nog helderder dan water,
Het zal min dorst lessen,
Ontwakend, mijn liefdenskater