Zin om iets te eten
ik keek in de koelkast
maar ik mag zeker niets vreten
het is zeker iets dat niet past
Toch keek ik wat ik kon snoepen
maar ik mag het zeker niet
ik heb al niet goed gedaan de afgelopen dagen
na een tijdje doet dat verdriet
Ik keek toevallig naar een blaadje van mijn psycholoog
die ik meegekregen heb naar huis
gedichten schrijven stond heel hoog
als ik een drang had naar alles, als ik hier ben, thuis
Ik mag echt niets meer eten
geen chips, chocolade, of iets anders
daar mag ik niets meer van weten
mijn lichaam en gewicht is iets dat moet veranderen
Maar het is moeilijk vol te houden
ik heb al een beetje bewogen
iets eten komen die calorieën weer bij
en dat is net gelogen
een paar dagen geleden
heb ik op de weegschaal gestaan
die kilo’s waren niet gelukkig
omdat ik niet goed dieet gedaan
De laatste dagen
is mijn dieet ook niet goed gelukt
die kilo’s zijn zeker niet weten te verlagen
niet goed van mijn lichaam gerukt
Toch moet het me lukken
ik wil mijn lichaam van tien jaar geleden terug
wat kan ik doen om die kilo’s van mijn lichaam te rukken
en wel misschien, een beetje vlug
(waargebeurd)