Het leven heb ik moeten terugschroeven
Naar een ziektebeeld van vroeger
Ik moet Leren hoe ik het nu bewonder
het wonder zijn samen met andere of zonder
uitschijnen dat het mij niet tegen zit
klimmen zonder touw
zonder hoogte of zonder kracht
niet in een twijfel
verziekt zitten zonder macht
ruimtelijk inzicht alleen vanuit een punt
en erover klimmen als een grote stunt
omdat ik het kan en gij het ook kunt
Was het in een klaarkijkende dag?
Had ik een overdreven gezach?
Stond de vlag op halfstok?
waren de gekken uit hun hok?
Mijn laag zelfbeeld in een stinkende sok?
Is het goed dichtgebonden in een vuilzak?
En Gesorteerd op hoopjes?
In een ronde vuilbak?
mijn zelfvertrouwen vliegt weg met de wind
Weggegokt door een slecht bewind
Smokkel ik mijn vertrouwen maar goed weg
Een handel waar ik het niet voor het zeggen heb
Het is een illegaal parcour
Met een criminaliteit op de loer
Een gedrag waar ik in ben gevloerd
Zo nu en dan toon ik mij even stoer