Doordringde diepzinnige basaal
Uit de context overdreven humoraal
Hoe ik mijn ziekte bekijk
in een holistisch perspectief
Misschien heeft god nog een appertief
Hopen dat mijn geloof het christisch geneest
Hou van deze godsdienst het meest
Ik was nooit tegenover hem dogmatisch
Hij heeft mij nog niet gemagmatischt
Hij heeft mij nog niet saterisch getroffen
Hij is de strooier de stoffer
De bliksem gooier
en de mirakel strooier
de mensen treffer
Maar misschien schuilt het in zijn epiloog
Zijn laatste treffer zijn laatste bedoog
God is toch niet xenofiel
Of is god helemaal onstabiel
Hebben onze gebeden hem doen ontroeren?
Of zijn het de aliens die ons ontvoeren?
Wat is zijn herstelplan?
ik ben terminaal shizofreen
een verkeerd geboren geen
Hoe moet ge van deze ziekte houden
Als ik stervende aftakelende ben
En mensen telkens om ons soort moeten rouwen
Ze zeggen wel uw bouwstenen
brengen een vaste fundament
Maar deze ziekte heeft geen herstel rendament
Hoeveel jaren er nog bij mij bijkomen
Weet alleen onze god
Hij laat mij soms positief dromen
Ik heb van hem een wonder nodig
Het kleinste zegende woord
Gescholen met enorm veel hoop
verscholen in mijn geboorte doop
die kans heb ik in mijn droom gehoord
nu de wens en het geschiet laten gebeuren
god opent mij nieuwe deuren
gezegend met een wees ge groetje
een stap voorbij de deur
een nadruk een afdruk een voetje
geklommen over bergen en heuvels
beschermd worden onder gods vleugels