Het weer.
Zo moeilijk vaak
om in te schatten
April wat mooie dagen met veel zon
sneeuw nu in mei
niet te bevatten
lente die winter, winter die lente overwon.
Hoe kun je ooit
vakanties plannen
het is en blijft een avontuur
moet je naar elders
dan wel hier blijven
op zich nu toch een hele kuur.
De zon die straalt
doch donk’re wolken
verrijzen plots’ling uit het niet
zo op een bankje
heerlijk genieten
zo ervaar je vol schrik , dat het hard giet.
De zomerkleren
moeten wachten
tot dat het weer zich goed gedraagt
men vol van een
bewust vertrouwen
zich in het korte broekje waagt.
th