Ben op weg naar een festival in Zweden als nooit tevoren
Ga helemaal alleen naar gelijkgestemde, volslagen vreemden
Wil totaal anderen ontmoeten, niet die me nooit echt hoorden
Op clubs was het kiezen tussen koele kikkers of die claimden
Nog geen hand geschud, nog geen stem van ver gehoord
Maar hun mails zijn nog warmer dan mijn computerscherm
Verre reis plannen kost tijd anders raak ik plots ontspoord
Verlies ik onderweg mijn paspoort vallend in een berm?
Houd ik genoeg saldo of raak ik in de massa domweg blut?
20 jaar lang wankel op eigen benen, altijd onderdak gehad
De groep gaat me zeker verwelkomen, maar raak ik in de put?
Mijn verwachtingen zijn hoog maar de werkelijkheid verschilt
Geen rol spelen, mijn woorden en stem doen hopelijk wonderen
Het allerliefst dat mijn droomvrouw er van vreugde trilt
Als ieder mij er teleurstelt, moet ik me vaak afzonderen
Hopelijk kan ik er leven op het moment, weinig verwachtingen
Stille dromen op de waakvlam, diep in mijn hart verborgen
Wat er ook zal mee- of tegenvallen, zeker geen verachtingen
Wil een fantastisch festival, maar niet totaal zonder zorgen
Als het perfect werd zou mijn lief later onverwacht kwetsen
Er ook willen ontberen zolang ik niet kom te zitten zonder kleren
Niet alles wat ik zeg hoeft te behagen, mag er ook zwetsen
Zit aan niemand levenslang vast, kan haar later de rug toekeren