Hij was nogal klein van gestalte,
dat euvel kwam van moederszijde
wat hem een jeugdig uiterlijk gaf
helaas weinig scoorde bij 't ander geslacht ..
daarom had hij zich als vrijwilliger,
kritische wandelaar aangeboden
bij 't plaatselijk dierenasiel
om verlaten en gedumpte honden uit te laten ..
al wie echter onaangepast gedrag vertoonde,
weglopen, hels blaffen of keffen
te pas of onpas plassen of schijten
laat staan getraumatiseerd bijten ..
kreeg nadien 'n ongunstig rapport
wat finaal ertoe kon leiden
dat tot 't eind verdict met de spuit,
werd overgegaan als besluit,
of in arbeidstermen, 'n ongunstige C4,
'n mens moet zijn liefde of inzet
nu eenmaal aan iets of iemand schenken,
goed of kwaadschiks de hierarchie
bedienen op zijn wenken,
om 'n hoger doel voldoening te schenken,
maar nu met de jaren kon hij de ouderdom
helaas niet langer wegsteken,
achter zijn gegroefd gezicht
grijzende slapen, stramme benen,
gewerkt vanaf mijn 16 jaar ..
nooit geen week zonder dat gezwoeg,
zuinig geleefd, geen extraatjes,
niet zot doen, gekrab, net genoeg,
begon hij op zijn kousenvoeten,
weet je hoeveel pensioen 'k ga ..
al eens opgezocht op 't internet ?
daar vind je al de antwoorden
na wat getokkel en gesurf
begon hij wijs,
kreeg ineens 'n rode kop,
tot je van verwondering en verbazing
't scherm stampvoetend toe klapt,
op wie moet je dan nog stemmen ?
die groene kabouters misschien ..
blauwe poen pakkers,
rode vaandeldragers ?
gele Niet Voor Arbeiders ,
schele tjeven 't is al om 't even,
zwarte mestkevers,
gebakken luchtverkopers,
klaplopers en paljassen
wit, zwarte bontekoe marchandeurs,
postjespakkers, adakadabra brulkikkers,
Europese vazallen en hofmeiers ?
weet je hoeveel 'k dan heb als ..
'k nog 7 klotejaren langer
haast met één been in 't graf ..
van de pot gerukt en straf,
80 euro astenblieft,
bedankt en tot ziens,
voor bewezen dienst(en) !