Me wakker maakt met koude voeten
schuilend in mijn warmte komt
mij tot luisteren dwingt
naar ademhalen, tevreden
geluiden op het nachtstille uur
voor een klaarwakkere luisteraar
Iemand, die jou behoedt
als de vier engelen om je heen
zij stralen van koudvuur
terugdenkt aan de tijd
nog niet zo dicht geweven
tot knopen in een Perzisch tapijt
Een koekoek laat zich horen
antwoordt op het oehoe van een uil
De slaap zal weer spoedig komen
waarin iemand komt, die gerust
een kus drukt op jouw slaap
daarna nog een kus of twee