Chauffeurs-mentaliteit
Er reizen mannen en vrouwen
en zelfs genders anders van aard
met een groot zelfvertrouwen
ondanks met lasten bezwaard
Verwachtingen en beperkte uren
waarin alles plaats moet vinden
Zorgvuldigheid met sturen
niets om je op te winden
Al is bij hun de vrijheid niet
wat het beloftegevoel beloont
Overheerst trots en geen verdriet
als je boven de wielen woont
Er zijn regels, vlegels en onbegrip
met de nek bekeken en gepasseerd
Gevaar op de loer, bij elke trip
en bij vergissen, gecriminaliseerd
Toch blijven zij onvermoeid strijden
om het vervullen van wensen
Tegen wisselende afstand en tijden
het zijn verbindende mensen
Zonder hun komt er niets terecht
blijft alles op de plaats van vertrek
Mentaliteit overwint het gevecht
daar aan gelukkig geen gebrek …