Raken.
Er zijn soms dingen
Die ons raken
Dat aangespoelde kind op het strand
Die in je denken
Blijven haken
Een beeld dat vol emotie landt.
Dat krachtig beeld
Een tere vrouw nog
Die strijdend ziekte overwon
Een reis met
Invalide jongeren
Blijdschap uitstralend als levensbron.
Die foto van ‘t
Vermoorde meisje
Een jonge vrouw al, zo maar gedood
alleen om lust
Te stelpen
Terwijl zij tegenstand nog bood.
Vernielde steden
’t midden oosten
Die onbegrijpelijke dwang naar macht
Die niets ontziet
Liefdeloos afslacht
Opgaat in die verwoestende kracht.
Doch ook de tere
Liefdevolle verzorging
Van de oude mens die niet meer weet
In de tehuizen
En in stilte
liefde die de ander niet vergeet.
th