Voor het vallen van het doek
Opeens ben je een soldaat
In een niet te winnen strijd
Als je denkt dat je verslaat
Win je hoogstens tijd
Er hangt een geslepen zeis
op de schouder van de gids
Elke overwinning is een prijs
al blijkt het allemaal kits
Het inzicht in de belangen
krijgt opeens een andere kijk
Je hebt het kapitaal vervangen
prijst je met geluksmomenten rijk
Er is geen routekaart voorhanden
die blijft duister als de nacht
Je vindt nog zilveren randen
met bovenmenselijke kracht
Je weet in liefde of geloof
of in nog beloofde kansen
Op de brug over jouw kloof
jouw laatste dans te dansen
Jouw voetdruk nog viraal
of jouw hart een open boek
Jouw strijdkracht, jouw verhaal
voor het vallen van het doek