Twee egeltjes snuffelen door onze tuin vol groen
daar is het ons om te doen
Schattig om ze te zien trippelen door het malse korte gras
alsof er niemand in hun buurtje was
Op hoge pootjes lopen ze grappig af en toe
maar vaak ook rustig liggend, ze zijn snel moe
Net wilde zwijntjes met hun snuit
snuffelend recht vooruit
Eentje komt snuffelen aan mijn tuinschoen op het terras
vlak bij het net vermelde malse korte gras
’t Is wel opletten geblazen
mijn vrouw had er al snel ééntje te grazen
Ze voelde bij het stappen iets tegen haar teen
één van de egeltjes rolde heen
Met een reflex in een bolletje gevouwd, quasi direct
haar oplettendheid werd snel gewekt
Opletten dus waar we stappen of rennen
want egeltjes zijn onze tuin aan ’t verkennen
Ik verzin een nieuw verkeersbord, daartoe voel ik me verplicht
het wordt een rood omrande driehoek met een egeltje wellicht