Moeder zijn. 18-06-2019
Een moeder zijn heeft en kent mooie momenten
De vreugde en verdriet om de mooie kleine dingen
de eerste tandjes, de tekeningen
de vriendjes en vriendinnetjes
de glimlach die je gezicht sieren
van de kleine ondeugden en de
kleine momenten om dit leven samen te vieren.
Met de jaren die komen en gaan
krijg je als moeder ook de angst en de zorgen
Hoe zou het gaan als ze zo groot zijn
dan komen de grote zorgen en het los laten
Dan geef je hun jou vertrouwen het komt goed
Soms een kleine twijfel heb ik het wel goed gedaan
en kunnen ze wel op eigen benen staan.
Dan komt het moment dat ze je vertellen
dat ze van je houden en je iets moeten toevertrouwen
Dat ze je huis verlaten hun eigen plekje
en de wereld gaan ontdekken
De bekende woorden een moeder ben je niet voor even
maar voor je hele verdere leven is zo waar.
Dan bereid jij je voor om oma te worden
het is even wennen maar de vreugde om wat komen gaat
doet je al je moeder gevoelens weer naar boven stromen.
Maar op een dag vroeg in de morgen staat je hart even stil
dit is niet iets wat je horen wil
Toch klinken de woorden nog na in je oor het besef is niet te vatten
Je dochter en kleinkind is niet meer de reis naar boven is begonnen
het samen leven is je ontnomen en ook zo de dromen.
Zo had het niet moeten zijn de pijn en onmacht nemen de overhand
het moederhart brak in tweeen gedachten gaan terug in het verleden
Het had zo mooi kunnen zijn ik had je zo graag bijgestaan
en er voor mijn kleindochter er willen zijn en je mee geholpen
Maar deze onmacht om het verlies van je eigen kind
doet zo vreselijk pijn en omdat je nu hoorde dat je
geen oma meer voor je eerste kleindochter mocht zijn.
Diny.