Alles in ons universum, heeft een ingebouwde pracht.
In ons mensen zit het centrum,
van die ongekende kracht.
Niemand weet hoe of het werkt en al spelen we de baas,
onze kennis is beperkt
tot het maken van wat kaas.
Steeds als we iets nieuws creëren en we scheppen met verstand,
dwingt het lot ons steeds tot leren;
“ergens loopt het uit de hand”.
Wat wij mensen niet meer weten; als je rationeel creëert
en je bent je bron vergeten,
dan creëer je glad verkeerd
Als wij de balans verstoren en niet voelen wat gebeurt,
gaat de harmonie verloren
en wordt achteraf gezeurd.
Wetenschap, dat leek verantwoord, maar wat niemand had gedacht;
Het bleek niet het juiste antwoord
en bracht niet wat werd verwacht.