Shoppen.
Iedere woensdag
Vaste gewoonte
Naar de supermarkt ,wekelijkse gang
Je scant en kijkt
Naar al die mensen
Elk met ’t persoonlijke belang.
Bekenden uit het
Dorpje Velsen
Een vriendin ,pas verhuist, toch hier
Een buurman uit
Het Oud IJmuiden
Schoonvader van mijn zoon , alom vertier
Met elk een kort
Of langer praatje
Veelal is ieder ook gewoon
Diezelfde weekdag
Daar te kopen
Ontmoetingen zijn wonderschoon.
Die eenzaam zijn
Komen hier vaker
Vooral voor ’t persoonlijk contact
Overdekte bankjes
Maken het moog’lijk
Een bakkie koffie daar gepakt.
Het maakt het shoppen
tot een feestje
je neemt de tijd en het ontspant
en veelal zijn
toch de gesprekken
daarbij soms mede interessant.
th