VOOR DE TIJD
Uit klei gemaakt de mens als een pot
die leegte omsluit van een naam voorziet
De pottenbakker weet daarvan met kennis
van duizenden jaren geleden, want ook
de mens is van dezelfde grondstof gemaakt
zal steeds weer tot dezelfde kern vergaan
een korrel niets is ook iets, dat een plekje zoekt