Een kever in volle vlucht
in zwoele zomerlucht
Zoemend in het rond
vloog hij rond de citrusvrucht die op tafel stond
Een citroen in pot
het leek wel zijn god
Tot het licht aan ging in de keuken en hij in lichte boog
daar naartoe vloog
Wat hij echter niet zag
omdat hij er dwars doorheen zag
Was de keukenvensterruit
met een doffe knal plofte hij onderuit
Liggend op zijn rug zonder zoemende klank
op de warme arduinen vensterbank
Zes pootjes spartelend in de lucht
de zwoele zomerlucht
Tevergeefs pogingen om terug op de been te raken
het was ik die aan deze ellende een einde kon maken
Met mijn vinger raakte ik zachtjes zijn pootjes aan
en sneller dan eender welke secondelijn plakte hij eraan
Draaide mijn vinger om en hij keek me aan
draaide zijn kop en zag mijn vinger als startbaan
En ja zeg
met hoge snelheid zoemde hij weg
Liet de citrusvrucht nu links liggen
hij wou nooit nog op zijn rug liggen
Naar elders nam hij zijn toevlucht
in de zwoele zomerlucht
Liet mij alleen achter met mijn goede daad
denkend , dat is toch waar het om gaat