Ik wil er niet om liegen
maar een boekrecensie inspireerde me
met het relaas van het boekje ‘verboden te vliegen’
Bij het lezen ontsproot bij mij de vraag als gedachte
zonder dat ik er eigenlijk op wachtte
Wie voert er oorlog ?
en wie voert de duiven ?
Hier is 'voeren' het gemeenschappelijke werkwoord
in Vlaanderen is Voeren een speciaal oord
Gelegen op de grens van tweetaligheid
waar men voert soms onenigheid
Vaak om niets
alsof taal ontketent iets
En ach, of je nu geboren bent in Apeldoorn, Brussel of Voeren
we zullen ons leven uitvoeren
Al dan niet uit vrije wil of vanuit het lot
dat beslist wellicht ieder zijn God