APHRODITE IN DELPHI
Het uitzicht op zee rimpelend
de ertsschepen volgeladen
wachtend op een gunstige wind
keken wij vanaf de navel
van de wereld hoe de zon
als door dolfijnen getrokken
onderging in een parelmoeren zee
Wij zeiden niets en hoorden
anderen wanhopig bezwerend
fluisteren, dat aan de liefde
géén einde komt op de plek
waar de toekomst wordt
door een hallucinerende vrouw
en uitleggende priesters