De pannen vol met heerlijk eten,
het geurt heerlijk en ik ben voldaan
Er is alleen iets wat de mensen niet weten,
Ik ben 's avonds eenzaam.
Ik hou van koken, en van hem
Ik wil zijn warmte en zijn stem
Aan tafel als ik zitten ga
Hij weet nog steeds niet dat ik besta
Liefde voor koken en voor een man
eenzaam schep ik op uit een pan
en gaat het op mijn lege bord
Ik weet nu al dat dit lekker word
Maar er blijft te veel eten over
Deze avond voor mij alleen
Soms is het leven heel gemeen
En het bestaat niet dat ik dit weg tover
Had ik maar een liefde die mee eten wil
Gezellig aan mijn tafel, samen genieten
Dat zou voorkomen dat ik voedsel verspil
En dat mijn tranen net als de regen gieten
Het dessert word door mij alleen opgediend
Waarom heb ik geen lieve vriend?