De Houtduif zich van geen onheil bewust
wandelt naast de weg vol levenslust
Autobestuurders kijken verbaasd
ze rijden er vlak naast
Haar witte streep in de nek valt op
anders reden ze gegarandeerd over haar kop
Ik stop de wagen
wil haar wegjagen
Ze kijkt stappend en met rukjes naar mij
zet zich even verderop opzij
Weer net naast de baan
maar ze heeft met mij nog niet gedaan
Ik loopt er op af, het is te gevaarlijk zo naast de weg
ze kijkt nog even en vliegt dan weg
Echter laag over de grond
oei , pas op...er komt een auto aangegromd
Het remmen kwam te laat
De duif ligt vleugelslagend op de baan
het is een Beukenlaan
Moedeloos staan we nu voor de wagen
beiden met stomheid geslagen
Verdorie, ik had beter verder gereden
dan had de duif nu niet geleden
Ja, het kan verkeren zei Bredero
van 't adviesbureau
En de filosoof had ook gelijk, je kunt kwaad doen
door goed te willen doen…