Ik leef in een tijd om te sterven
Om mijn ster het zonnetje in te verven
Vervroegt op een trede naar boven
Snel verbrand in de oven
Zo gevlucht van het licht
Dat het licht in mijn ogen is gericht
Dat het sterven dag na dag word nagespeeld
Dat mijn dagelijkse kansen
voor een nieuw leven worden verspeeld
om de ogen in het donker te sluiten
en gaan naar het licht
naar die engel in de hemel buiten
het gevoel om mijn leven te leven
is een zwaar gewicht
er zijn veel zaken
in deze wereld verplicht
dus denk ik
mijn ogen gaan vroeg dicht
maar die engel houd mij sterk
het leven is nu eenmaal
van een gods engel levenswerk
om die kansen te grijpen
het overleven het modderen
het doorgronden
zoveel mogelijk het leven begrijpen
en vechten om te eindigen
naar een ouder einde
en mij naar het geloof toe te wijden