Jouw empathisch invoelen.
Jouw inkijk in mijn hart
In hetgeen tot nu toe
verborgen bleef; geen
plaats in de werkelijkheid
had. Mijn ziel overschreed
de tijd van een verborgen
leed; verwarde vriendschap
met liefdestrouw, een desillusie
zoals dat heet. Mijn beter weten
kleurde immer blauw. Totdat jouw
empathie mij nieuwe vreugde gaf;
mij minder pijnigde door jouw trouw,
om het willen vergeten van de kilte
in berouw.
Een empathisch invoelende stelt doelen;
tast de ziel af voor een nieuwe start.
Ook jouw tastzin kent hier in geen grenzen;
slechts de openheid van een vrijmoedig hart.