Zigzaggend vliegend
In de lucht wiegend
Wel honderd Huiszwaluwen boven de wei
vertelden tegen mij
We komen samen
leren elkaars roepnamen
Vangen nog lekker veel muggen en vliegen
voor we samen wegvliegen
Richting het warme zuiden
de ouderen zullen de weg aanduiden
met hun fijne piepgeluiden
Ze maken zich klaar voor de verre reis
de jongen hebben ondertussen hun vliegbewijs
Wat later zaten ze allen op de draad
ze hielden een laatste beraad
En dan zo ineens zeg
vlogen ze plotseling weg
In een rechte lijn , ja dat mag
het hoeft niet altijd zigzag
Vaarwel lieve Huiszwaluwen
blijf uit de jagers hun kluwen
Ik wens jullie veel moed
het ga je goed
Daar sta je dan
als vogelfan
Mijn hand doet nog gauw een afscheidsgebaar
in mijn buik wordt ik het gemis gewaar
en roep nog gauw ... 'tot volgend jaar'