Sjamanisme van alle continenten, tijden is
in het museum voor Volkenkunde, Leiden
van Oost naar West, van Noord naar Zuid
van omhoog naar omlaag en daar tussen
Sjamanist een beroep dat openstaat
zowel voor mannen als vrouwen, zelfs
in Korea meer vrouwelijke beoefenaren
dan mannelijke zijn, een toekomst delen
Een sneeuwtijger worden, ratten
verjagen, knabbelend aan de band
van schakels tussen lichaam en geest
loslaten van mineraal, plant en dier