Zoals ze vochten om Zijn kleed
't in vier ongelijke delen
dobbelden, scheurden en verbeurden
terwijl niet langer bloed,
maar slechts wat lijk vocht sijpelde uit de wonde
die de honende soldaat stak in dat gapende gat
om zeker te zijn van 't einde aller dingen
langs die kruisbalken gleed,
werden later .. de kasseien uit de wegen gewrikt
gingen duizenden hectares bos in vlammen op
bewapende elke burger zich met een 'fire arm'
bij gebrek hieraan, 'n flikkerend steekwapen,
Micky Messer met zijn vlijmscherp mes
fijngeslepen en vlijmscherp als fake news
propaganda om de valse rangen te sluiten
wie links moet gaan in de vernietiging,
of andersom rechts nog wat kan opbrengen
in vis en koraal gronden, goedkope garnaal
matrouska's of underground maffia workshops
brexit is a tool, the people's voice,
40 miljoen slaven, daar kijkt niemand van op,
U vraagt ?
wij brengen en leveren
via de buis ..
aan huis !
schoot de oproerpolitie op de manifestanten
met waterkanon, rubberkogels of pepperspray
'n jongen zeeg blind neer aan één oog,
dobberden inmiddels de klimaat meisjes doelloos rond
na schipbreuk nabij Cap Verdie op de oceaan
ergens op weg naar Brazilie
druk mediterend over bavianen, bosanemonen, lianen
aangestoken bosbranden voor soja en methaan koeien
geflankeerd door blij gemutste dolfijnen
op hun wekenlange tocht
klepperend over de golven
only God knows zingen de Beach Boys door de speakers,
terwijl ze eigenlijk 'n electrische speedboot
nodig hadden om op tijd in Madrid
op de zoveelste klimaatconferentie,
luidkeels, desnoods de borsten ontbloot
aandacht vragen voor die wereldnood ..
daar werken we aan ! verkondigde Tzi Li
op 't jaarlijks communistisch congres,
met 5G en 'n massa bekeerde Oeigoeren
moet dit onze nieuwe wereldmacht lukken,
wedden dat we Trump en EU een neus gaan zetten ?
d'er is nog hoop
tenslotte moeten we allemaal dood
naar elks wil zelfs voor 22 weken geaborteerd,
of later de gifbeker voluntaristisch toebedeeld,
aan wie oud of versleten is
't niet meer ziet zitten bezweerd als Job
't leven voleindigd, de boeken toe
van jan en alleman verlaten zelfs van God,
gezien Die inmiddels ook verboden is
ga je gang, te lang,
te rustig, wellustig, ongestoord,
hier en daar wat kelen, koppen, gemoord,
de Medusa slangenkop heeft 'n nieuwe leider gebaard
had je maar niet in haar versteende ogen
met precisie bombardementen moeten kijken,
zijn wrokkige kinderen zijn tot niemandsland,
opstand, bloedwraak en bommen gordels verdoemd,
broeder tegen broeder, vader tegen zoon
alles word je metter wijl gewoon
zou 'n nieuwe ingewikkelde spaanse griep, Ebola 2.O,
of 'n ultra geheim vernietigingswapen,
zoals wereldwijde jaloezie en naijver alom,
niet de oplossing niet kunnen bieden
om de bloeddorst te kunnen smoren
gestaafd door 'n andere theorie,
dan eugenetica, fasci nazi, ongelovigen, sharia
om 't kaf van 't koren
je zal er beter niet toe behoren ..
te scheiden ?
( Only God knows )