ik heb mijn wonden gelikt
maar nog niet dicht gestikt
waardig als een vechter
wil ik het hechten
ik liep op een scheef pad
met tranen over de bodem droevig glad
overgroeid met een hoop struiken
die mijn problemen weten te ruiken
gestruikeld en van het ongewenste kruid geplukt
heel de samenstelling
de chemie was mislukt
schoon gesproeid als een verdelling
verlaten als een vergeten stelling
compleet ongeinteresseert
verkommert en ongewaardeerd
een korst op mijn wonde
die mij heeft gerecupereerd
maar toch zo herstellend
ondersteund en zelf helpend
elke hechting telt een draad
een opstapje een oplapje
een nieuwe gordel
de volgende graad
een nieuwe goede daad
wie volgt mij wie verzorgt mij
wie wil in deze herstel
er voor mij zijn