Apetrots dat je werd aangenomen bij het grootste bedrijf van de stad
Ongelooflijk dat je overladen werd met beloftes die onmogelijk leken
Het team leek zo hecht dat je dacht 'Elke collega is van binnen een schat'
Maar al bij het morsen van koffie werd je plots met argusogen bekeken
Werd meer gevraagd ad hoc in te vallen terwijl je al overliep van taken
Complimentjes steeds korter en onechter zodat je geen woord meer vertrouwde
Iemand had je computerdraden zo verstrikt dat je je werk uren moest staken
Niemand zei er iets van te weten en kreeg je van ieder de schuld te verstouwen
Wat was toch het keerpunt waarop je je krediet onverwacht had verloren
De ongeschreven regels die ieder leek te kennen waren achteraf gezien grijs
Oprecht praten kreeg je van huis uit mee, zo anders dan bedrijfsgeheimen ongewild verstoren
Pas op de dag van ontslag kreeg je te horen 'Al jouw werkadviezen hebben ons koud gelaten als ijs'