Bijna thuis.
Uren verstrijken
’t leven is verstreken
gedachten flitsen door je heen
als overzicht van
heel je leven
de laatste reis wacht… jou alleen.
Geweldig als dank
Dan voorop gaat
in wat nu weldra wordt voleind.
De levensloop kent
vele fasen
die nu opteren sterk verfijnd.
Er heerst een rust
er is verzorging
zo mogelijk ’t gezin vaak om je heen
die terugblik op
zoveel momenten
gedeeld in dagen hier bijeen.
Mogelijk een zicht
op wat straks wacht
als je jouw aardse ogen sluit,
vol nieuw élan
nu iets mag proeven
van wat hemelse liefde uit.
Afscheid van hen
die je omringden
een zegengroet …een weten dat
Jij in hun hart
zal blijven leven
hun leven jouw DNA bevat.
Als ’t moeilijk is
om los te laten
weet dat jij in hun leven haakt
dat al het goede
glanst in waarde
als sluier die de jaren raakt.
th