Liefhebben:
’t Is met fijngevoelige
gedachten elkaar verrijken,
zonder veel woorden in mekaars
hart zachtjes neerstrijken.
’t Is denkbeeldig spreken met de
ogen, ook al doet dit soms verdriet,
blij zijn met eenvoudige dingen
die hij of zij je plots aanbiedt.
’t Is telkens iets nieuws bedenken,
samen hieraan aandacht schenken,
dit toetsen aan elkaars ziel, en ook
durven zeggen of het je al dan niet beviel.
’t Is voor hem of voor haar een lachje
toveren op de lippen, met zoete kracht,
“dank je” zeggen op een ogenblik dat
het totaal niet wordt verwacht.
’t Is samen kleuren kiezen,
werken aan het mooiste schilderij,
allebei penseelstreken zetten,
en het de naam geven: “ik en jij”.
’t Is echt begrijpen wat er zoal kan
omgaan in een ander en beseffen
wat dit werkelijk is, zowel bij vreugde,
droefheid, ziekte of elk ander gemis.
(dvp)