Ontluikend:
't Duurde wel even vooraleer ik
jou in mijn gedachten kon situeren,
'k hoor hierbij een vreemd geruis,
je zender hoort in werkelijkheid in
deze harde wereld niet thuis.
Ik ben zeker niet kwaad op jou
en blijf je ten volle respecteren,
er zit immers nog zoveel goeds in jou,
dat kan ik, noch kunnen anderen
onmogelijk negeren.
Je hebt me ook al héél wat bijgebracht,
wat ik eigenlijk niet zo had verwacht,
jouw ogen hebben me geheimen verteld,
vooral hoe je persoonlijkheid en
karakter zijn samengesteld.
Daarom bouwt mijn dankbaarheid
dit kleine gedicht, 't is enkel en alleen
voor jou geschreven, als uitloper
van elk moment dat we tezamen als
vrienden reeds mochten beleven.
(dvp)