Een -prima ballerina- voor het leven:
‘k Zie haar mij nog altijd bij het
dansen voor het eerst gadeslaan,
en telkens schoof ze wat op om toch
maar dichter bij mij te kunnen staan.
Wat later stond zij daar,
met een intens lachende blik,
twinkelende ogen, en de woorden:
wil je met mij deze dans pogen?
Ik bevond me op dat ogenblik met al mijn
gedachten tussen pool en evenaar, twijfelde ook
zeer sterk aan mijn innerlijke balans, had daardoor
de prangende vraag: wat te doen met deze danskans?
'k Heb deze kans toen ten volle gegrepen,
want in de sierlijkheid van het bewegen,
hand in hand, schep je met je partner een
aangename, misschien wat méér persoonlijke band.
Zij werd later ... mijn -prima ballerina- voor het leven.
(dvp)