Zelden ben ik zo boos geworden
Als vandaag op een collega
Die gaf me even de wind van voren
Wij krijgen op het werk een ander beleid
En zijn vraag was hoe ik daar op kijk
Ik vond de nieuwe regels nog soms wat raar
Sommige dingen staken wat vreemd in elkaar
Hij las er iets anders in dan mij
Dat kan, is wat ik tegen hem zei
Kom zei ik dan zetten we onze vragen op papier
Dan gaan we met de leiding er over praten
Dat lijkt me een goede manier
Helaas zette dat antwoord hem in vuur en vlam
Toen was echt het hek van de dam
Hij zei, ik bepaal de regels hier
Die leidinggevende is een nutteloze klier
Heel rustig probeerde ik te blijven
Ik probeerde hem in te laten zien
Dat we meer voor elkaar kregen
Als we maar rustig blijven
Dat werkte als een rode lap op een stier
Ik zei ik ga even weg
Ik kom er op terug over ongeveer een kwartier
Daar was hij al helemaal niet van gediend
Hij ging zo tegen me tekeer
Ik dacht, hé dat heb ik niet verdient
Ik probeerde nog weg te gaan
Even op een rustig plekje gaan staan
Maar hij wou met niet laten gaan
En toen werd ik even boos
Wat dacht hij nou
Dat ik een kant koos
Wat een onzin en wat raar
Zo ga je als collega’s toch niet om met elkaar
Hij ging het ineens persoonlijk spelen
Hij haalde ook alle collega’s erbij
En dat zijn er vele
Ook mijn gezin en ik als persoon
Werden vernietigd in zijn betoog
Dat kon ik echt niet over mijn kant laten gaan
Het is ons werk, het is mijn baan
Het moet toch leuk blijven hier
Naar je werk ga je met je plezier
Dus ik heb hem even met zijn
Onvolwassen gedrag op zijn nummer gezet
Gezegd, hoe jij me nu behandeld vind ik niet fijn
Wat je nu allemaal zegt doet me pijn
Ik werd zo boos, ik dacht ik moet hier weg
Voordat ik allemaal lelijke dingen zeg
Gelukkig kwam onze leiding aan gesneld
En werd mijn collega even kort vertelt
Dat hij op kantoor moest zitten
Dat hij niet zo op mij had mogen fitten
Hij heeft me de rest van de dag niet aangekeken
Hopelijk is morgen de verhouding
Weer een beetje gladgestreken
#iedereenheeftweleensrechtopeenslechtedag